فروش کوپ سنگ

سنگ کوپ که به آن سنگ بلوک نیز می گویند همان سنگ خام است که با استفاده از دستگاه های مخصوص از دل معادن و کوه های سخت، استخراج و پس از انتقال به کارخانه های سنگ تراشی و انجام عملیات فرآوری، به شکل تایل و یا اسلب های زیبا به بازار عرضه می گردد.
انواع سنگ های گرانیت، تراورتن، مرمریت و تمام سنگ هایی که در پروژه های مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند در زمان استخراج از معدن، خام هستند و بدون فرآوری قابل استفاده نمی باشند. به همین دلیل سنگ های معدنی به صورت سنگ کوپ و در قطعات بزرگ برش زده میشوند تا پس از انتقال به کارخانه های سنگبری، فرآوری شده و در اندازه های دلخواه تولید شوند.
انواع کوپ گرانیت، کوپ مرمریت، سنگ کوپ تراورتن و … براساس سلامت، ابعاد و کیفیت، دسته بندی و متمایز شده و بسته به جنس آنها، از روش ها و ابزارهای مختلف برای برش استفاده می گردد.

اندازه سنگ کوپ ثابت نیست و براساس سفارش و نیاز، به ابعاد دلخواه در معدن برش زده می شود. سنگ های کوپ را معمولا با استفاده از اره زنجیری و یا دستگاه های پیشرفته برش سنگ، برش داده و به کارخانه های سنگبری انتقال می دهند.

به طور کلی سنگ کوپ را در بازار سنگ به چند دسته عمده تقسیم می کنند:

  • تک کوپ
  • دو کوپ
  • سه کوپ

سنگ تک کوپ:

سنگ های تک کوپ به محصولات درجه یک شهرت دارند و بزرگترین ابعاد کوپ ها متعلق به این دسته می باشد.

  • کیفیت بسیار بالا
  • تنوع و هارمونی رنگ زیاد
  • نداشتن ترک و زدگی
  • ابعاد بزرگ

همگی از خصوصیات بارز سنگ های تک کوپ می باشد که آنها را برای تولید سنگ اسلب به بهترین گزینه تبدیل می کند.

تک کوپ ها به صورت شش ضلعی برش خورده و با وزن بیش از ۲۰ تن استخراج شده و به صورت تکی با تریلی حمل می گردد. البته وزن کوپ، به بازار و نوع سنگ نیز بستگی دارد. مثلا سنگ های مرمر حتی با وزن ۵۰۰ کیلوگرم نیز کوپ محسوب می شوند.

تک کوپ ها همواره ارزشمندترند و هر چه کوپ سنگ ها خوش قواره تر و باکیفیت تر باشد برای کارخانه های سنگبری جذابترند، چرا که می توان از آنها سنگ های اسلب با کیفیت بالا و ابعاد بزرگتر تهیه کرد.

سنگ دو کوپ:

ابعاد سنگ دو کوپ از سنگ تک کوپ کوچکتر است. همان طور که از نام این محصول مشخص است از دو سنگ کوپ تشکیل شده است. در واقع سنگ تک کوپ نصف شده را، دوکوپ می گویند. سنگ های دو کوپ معمولاً به شکل مکعب مستطیل برش می خورند اما ممکن است شکل منظمی هم نداشته باشند.

سنگ سه کوپ:

ابعاد سنگ تک کوپ اگر به سه قسمت تقسیم شود، سنگ سه کوپ را تشکیل می دهد و وزن آن نسبت به دو سنگ معرفی شده (تک کوپ و دو کوپ) بسیار کمتر است. سنگ سه کوپ در این دسته بندی در رده محصولات درجه سه قرار می گیرد.

علاوه بر این سه دسته، سنگ هایی که ریزتر از سه کوپ باشند را لاشه سنگ می گویند. سنگ های لاشه، شکل هندسی خاصی ندارند و کاملا طبیعی و بدون برش استفاده می شوند. معمولا سنگ لاشه را در بناهای ساختمانی به جای سیمان و بلوک استفاده می کنند. از آنجایی که بسیار محکم، سنگین و البته مقرون به صرفه هستند، برای مصارف راه سازی و ساختمان سازی بسیار مناسب می باشند.

نحوه استخراج و برش سنگ کوپ:

تکنولوژی استخراج و روش های برش سنگ کوپ، از عوامل تعیین کننده در قیمت و بازدهی اقتصادی سنگ هاست.

از عوامل موثر بر انتخاب روش مناسب استخراج سنگ کوپ می توان به این موارد اشاره کرد:

  • ویژگی های زمین شناسی
  • شناخت نوع سنگ
  • شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی سنگ
  • میزان ذخیره سنگ معدنی و توجیه پذیری اقتصادی
  • امکان استفاده از لاشه سنگ
  • مرغوبیت و یا نادر بودن سنگ ساختمانی

در سال های نه چندان دور، برای استخراج سنگ کوپ از معدن، از باروت و روش انفجار استفاده می کردند. در نتیجه انفجار، قطعاتی از دل کوه جدا می شد که معمولاً نامنظم و پِرت آن نیز زیاد بود. به همین دلیل ابعاد اکثر سنگ های ساختمانی، همانطور که در نمای ساختمان های قدیمی می بینید، کوچک بودند.

اما امروزه با توجه به قانون منع استفاده از مواد منفجره، برای برش سنگ کوپ معمولا از اره و یا سیم برش الماسه و مواد شیمیایی منبسط شونده استفاده می شود. استفاده از تکنولوژی سیم برش نه تنها در ایران بلکه در اکثر معادن جهان رواج پیدا کرده و نسبت به دیگر تکنیک های برش ارجحیت دارد.

البته جنس سنگ و همچنین شکل سنگ (منظم و یا نامنظم بودن کوپ) در استفاده از ابزار برش تاثیرگذار می باشد. مثلا برای برش سنگ سختی مثل کوپ سنگ گرانیت، از ابزارهای قوی تری مثل براده های فولاد و چدن استفاده می شود و همین امر یکی از دلایل افزایش قیمت سنگ گرانیت می باشد.

سنگ های کوپ که شکل هندسی منظمی دارند را، معمولا با اره برش زده و به سنگ اسلب تبدیل می کنند.

برای سنگ های کوپ با اشکال نامنظم و سنگ هایی که امکان برش آنها به وسیله اره وجود ندارد، از قله بر استفاده می کنند و آنها را به تایل و یا شمش سنگ و کاشی های مربع با ابعاد ۳۰*۳۰، ۴۰*۴۰ ، ۵۰*۵۰ ،۶۰*۶۰ و ۸۰*۸۰ تبدیل می کنند.

علاوه بر روش های گفته شده، شیوه های متعدد دیگری مانند برش بوسیله آب یا واترجت، لیزر، شعله و… نیز وجود داردکه به دلایلی از قبیل هزینه بالا، کمبود تجهیزات، تاثیر نامطلوب روی قواره کوپ و… محبوبیت و کاربرد زیادی در استخراج سنگ های طبیعی ندارند.

در زمان بررسی یک معدن برای استخراج به شیوه های مکانیزه امروزی، سنگ معدن مورد نظر، باید خصوصیات مشخصی داشته باشد تا برای بهره برداری مناسب و به صرفه باشد.

ویژگی های مناسب سنگ طبیعی برای استخراج با روشهای مکانیزه:

  • سنگ فاقد درز و شکاف باشد.
  • قابلیت ساب پذیری و صیقلی شدن داشته باشد.
  • دارای سختی و مقاومت مناسب باشد.
  • سنگ دچار تجزیه، خوردگی و هوازدگی نشده باشد.
  • شرایط استخراج برای استفاده از روش های مکانیزه و ماشین آلات، در محل معدن فراهم باشد.
  • ورقه ورقه و دارای لایه بندی ظریف نباشد.
  • دارای ذخیره کافی و در نتیجه اقتصادی باشد.

آنچه که ما معمولا از سنگ ها می بینیم، سنگ های فرآوری شده ای هستند که از این مراحل گذر کرده و در بخش های مختلف ساختمان سازی (از سنگ نما و سنگ پارکینگ تا دکوراسیون داخلی و وسایل تزئینی)، به صورت تایل و اسلب مورد استفاده قرار می گیرند تا اینگونه فریاد زیبایی خود را به گوش برسانند.

امروزه انواع کوپ سنگ مرمر، کوپ سنگ گرانیت، کوپ سنگ مرمریت و… به نقاط مختلف جهان صادر می گردد و در این میان، کوپ سنگ مرمر صادراتی، طرفداران بسیاری در دنیای دکوراسیون و مجسمه سازی دارد. البته کشورمان ایران، با وجود دارا بودن ذخایرغنی سنگ های ساختمانی، به دلیل ضعف دانش فنی و نداشتن تکنولوژی مناسب در فرآوری سنگ ساختمانی، سهم زیادی از بازار صادرات سنگ ندارد.

انواع کوپ سنگ های مرمر، تراونیکس، گرانیت و … که در ایران موجود نیستند نیز از کشورهایی نظیر برزیل، اسپانیا، ایتالیا و… به ایران وارد می شوند که در سنگ تیم معمولا می توان حتی کمیاب ترین آنها را یافت.

09162400947

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *